معماری مفهومی : غرفه شیشه ای موزه هنر تولدو / کازویو سجیما + ریو نیشیزاوا

سجیما و نیشیزاوا لایه های از انعکاس و دید درغرفه شیشه ای موزه هنر تولدو خلق کرده اند.


همانند زمانی که تئاترهای دارای سن گرد تغییرات بنیادینی را میان رابطه بازیگران و مخاطبان ایجاد کردند، غرفه شیشه ای جدید در موزه هنر تولدو بسیاری از نقشهای قدیمی نمایش هنر را واژگون نموده است. با بیشترین  استفاده  از دیوارهای شیشه ای شفاف در پوشش ساختمان و جدا کننده های داخلی آن، معماران کازویو سجیما و ریو نیشیزاوا از شرکت ژاپنی SANNA موزه ای همانند برهنه سازی صحنه نمایش و خلق یک حرکت بسیار سیال میان هنر و بازدیدکننده را به اجرا گذاشته اند. مصالح و خطوط مرزی ناپدید می شوند، گوشه ها حذف می گردند و پشت و روی بنا بدون طول بکار می روند. غرفه شیشه ای معماران ژاپنی توانسته است ترکیب ماهرانه ای ازفضای محصور و محیط خارج را بوجود آورد که ریشه در اصول فکری این دو معمار دارد. شفافیت و سبک سازی فضا به همراه نگاهی مینیمالیستی. 


ساختمان فضایی سه بعدی را با استفاده از صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی فراهم می سازد، ولی در همان زمان چالشهایی را نیز برای صاحبان موزه به ارمغان می آورد. غرفه 76000 فوت مربعی مجموعه کم نظیری متشکل از 5000 قطعه هنر شیشه کاری را در خود جای داده و در میان یک پارک کوچک جای گرفته است. جای گیری هنر شیشه کاری در یک بنای شیشه ای همانند استراتژی آشکاری به نظر می رسد که با وجود مشکلات زیادی که دارد، با مهارت مقاومت میکند. برای نمونه، چگونگی حفاظت قطعه های هنری شیشه ای از اشعه ماوراء بنفش و یا نمایش آن آثار با وجودی که تمام دیوارها شفافند و از تکنیکهای سنتی نمایش نیز نمی توان استفاده کرد. یا تصمیماتی غیر قابل چشم پوشی نظیر محل قرارگیری دما پای ( ترموستات ) معممولا باعث مشکلات گیج کننده  در یک گالری تمام شیشه ای می شود.

با این وجود سجیما و نیشیزاوا رویارویی با مشکلات بغرنج طراحی را دوست دارند. در موزه قرن 21 کانازاوای ژاپن آنها چگونگی قراردادن گالری های مربع در یک بنای شیشه ای مدور و حرکت بازدیدکنندگان در میان یک فضای داخلی سرسام آور و گیج کننده را با تعداد کمی از راهروهای سنتی حل کردند و توانسته اند مشکل نور روز در موزه جدیدشان در نیویورک را که هم اکنون در حال ساخت می باشد با استفاده از توده مکعب های فلزی غیر هم محور، به صورت مدبرانه ای مرتفع سازند.










منبع :  http://archnoise.com/

Popular posts from this blog

فلورانس

کتابخانه روانتر از نورمن فاستر

هوشنگ سیحون، معمار سرشناس ایرانی درگذشت